Sardinië ontdekken-bezienswaardigheden

Ontdek Sardinië

Sardinië kent nog geen massatoerisme en de bezienswaardigheden op Sardinië zijn enorm. Dit Caribischachtige eiland in de Middelandse Zee is dan ook de perfecte bestemming voor een vakantie, omdat er nog veel onontdekt is. Een huurauto is zeer aan te raden om het eiland te ontdekken. Hieronder een lijstje met bijzondere plekken die je zou gaan kunnen verkennen.

Gorrupu kloof Sardinië
Gorropu kloof

Wandelen gorrupu kloof

 

Gola di Gorropu of de Gorropu kloof is één van Europa’s diepste kloven, met steile wanden tot wel 500 meter hoog. Het is gelegen in het Oosten van het eiland. Je hebt een aantal wandelroutes naar de kloof. Tijdens je wandeling kan je onderweg lekker verkoelen in een van de kleine meertjes in de kloof of op krachten komen bij de drinkstops. Geniet van het geweldige uitzicht en maak hier mooie foto’s.

Grotten Neptunus Sardinië
Grotten Neptunus

De grotten van Neptunus

 

De wandeling hier naar toe over de uitgehakte trapjes in de bergwand is al heel bijzonder. Super fotoplekje trouwens. Deze trap wordt ook wel de geitentrap genoemd. Je vindt de geitentrap bij parkeerplaats Capo Caccia in het Noordwesten van het eiland. Deze druipsteengrot is absoluut iets wat je gezien moet hebben op Sardinië.

Castelsardo Sardinië
Castelsardo

Middeleeuwse Castelsardo

 

Castelsardo ligt in het Noorden van het eiland. Het is een prachtig middeleeuws dorp en ligt hoog op een vulkanische rots. Het kasteel zie je al van ver en is erg indrukwekkend. Sta je in het Fort, dan kun je zelfs Corsica in de verte zien. Verder is Castelsardo een knus stadje met vrolijk gekleurde huisjes waar je ook nog is gezellig kunt eten.

Porto Cervo Sardinië
Porto Cervo

Porto Cevo

 

Porto Cevo is een luxe stadje in het Noordoosten van Sardinië. Als je van grote luxe jachten bewonderen houdt die in de 2 havens liggen, moet je hier zijn. Beroemdheden komen hier al jaren en er zijn in de smalle straatjes ook winkels van bekende dure kledingmerken te vinden. Het kan ook zijn dat je hier helemaal niet van houdt. Dan zou je door kunnen rijden naar Costa Smeralda waar je verschillende mooie stranden en baaien hebt. Deze heb je soms helemaal voor jezelf.

La Maddalena archipel Sardinië
La Maddalena archipel

La Maddalena archipel

 

La Maddalena is een nationaal park in het Noorden van het eiland. Het bestaat uit zeven grote eilanden en ongeveer zestig kleine onbewoonde eilandjes. In het helderblauwe water zie je soms zelf dolfijnen vrolijk uit het water springen.La Maddalena bezoek je met de veerboot vanaf Palau. De boottocht naar het eiland is op zich eigenlijk al een leuke activiteit en de stad La Maddalena is ook erg mooi. Naast het hoofdeiland kan je vanaf Palau ook een bootexcursie boeken naar de kleinere eilanden en mooie stranden.

Het gezellige havenplaatsje La Maddalena heeft een leuk centrum met vele restaurants, barretjes, terrassen en winkeltjes met Sardijnse specialiteiten. De menu’s van de restaurants in La Maddalena verraden de roerige geschiedenis van de eilandengroep. Op de kaart staan naast de lokale Italiaanse specialiteiten ook gerechten uit Noord-Afrika, Spanje en het Midden-Oosten.

 

Bosa Sardinië
Bosa

Rivierstadje Bosa

 

Het gezellige rivierstadje Bosa ligt in het Westen van Sardinië. De gezellige huisjes tegen de heuvel zijn gekleurd in allerlei kleuren van geel tot pastelpaars. Al zigzaggend naar Bosa, kan je ook het kasteel Malaspina zien. In de oude wijk Sa Costa staat het vol pastelkleurige huizen omringd door vele kerkjes.

De mooiste straat van Bosa is zeker de Corso Vittorio. Aan deze straat vind je verschillende paleizen. Bosa is dus ideaal om in alle rust rond te wandelen en op eigen tempo de mooiste plekken te verkennen!

Parco-nazionale-del-Golfo-di-Orosei-e-del-Gennargentu
Parco Nazionale del Golfo di Orosei e del Gennargentu

Nationaal park

 

In het oosten van Sardinië vind je het groene Parco Nazionale del Golfo di Orosei e del Gennargentu. Dit bijzondere nationale park is erg afwisselend en wordt gekenmerkt foor groen bossen, hoge bergen, pittoreske baaitjes en indrukwekkende kliffen. Je kunt er prachtig wandelen en het is voor natuurliefhebbers dan ook de ultieme bestemming in Sardinië. Eén van de hoogtepunten van het park is de Golf van Orosei. Ronde deze golf vind je paradijselijke stranden, indrukwekkende grotten en hoge kliffen. Je kunt er boottochtjes maken of juist te voet de boel verkennen. Ook de berg Gennargentu is zeker de moeite waard. Deze berg kun je beklimmen en eenmaal aangekomen bij het uitzichtpunt Punta La Marmora op 1834 meter hoogte, heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. In de buurt van de berg bin je de kloof Gola Su Gorropu. Deze 300 meter hoge kloof is erg indrukwekkend en je kunt er een spectaculaire wandeling maken waarbij je wordt omringd door de torenhoge kliffen. Op zoek naar een lekker strand? Breng dan een bezoekje aan Cala Goloritzé en Cala Luna. Deze prachtige stranden zijn omringd door mooie natuur en je kunt er heerlijk zwemmen.